21-12-2017 Nieuwsbrief 9

21-12-2017
"Onze nieuwsbrief verschijnt in principe 2 keer per maand. De Nieuwsbrief voorziet in inhoudelijke en praktische informatie over de afgelopen en komende periode."
 
 
 
 
21-12-2017;  Nieuwsbrief 9

 
Inhoud van de Nieuwsbrief.
Algemene informatie
Informatie avond
Kerstviering
Schoolfotograaf
BoS
Open inloopdagen
Gastles in OB en MB
Bezoek Wilhelminahuis
Verjaardagen in december/ januari
Agenda
 
Algemene informatie
 
Alweer de laatste nieuwsbrief van 2017. Wat gaan de weken snel voorbij. Deze week staat in het teken van Kerst. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over.
 
We wensen iedereen hele fijne feestdagen, een goed 2018 en een heerlijke vakantie toe.
 
We zien elkaar weer terug op maandag 8 januari 2018.
 
Team De Ratelaar
 
 
Informatieavond 14 december
 
Op donderdagavond 14 december was er een informatie avond over het Jenaplanconcept voor alle belangstellenden. Het was een leerzame avond. Elly Verstraaten, onze gastspreker, heeft ons meegenomen in dit mooie concept en ze wist door haar enthousiasme en betrokkenheid bij onze school er een fijne avond van te maken. We hopen dat ouders die deze avond bezocht hebben een beter beeld gekregen van ons onderwijs.
 
Kerstviering
 
Vrijdagmorgen vieren we samen kerst. We starten de ochtend in de weeksluitingsruimte. Hierbij zijn alle ouders, opaís en omaís van harte uitgenodigd. Daarna gaan we met de kinderen aan de slag in groepjes met de voorbereiding van een heerlijke lunch. De kinderen hebben zelf mogen aangeven welk onderdeel van de lunch zij willen verzorgen.
 
Schoolfotograaf
 
In de vorige nieuwsbrief is helaas een fout gekropen tussen de datum en de dag. De juiste datum en dag van het bezoek van de schoolfotograaf moet zijn; dinsdagmiddag 22 mei.
Met dank aan de oplettende ouders!
 
 
Bieb op school
 
De vrijwilligers van de bieb op school zijn erg actief en hebben een aantal leuke ideeen uitgewerkt. Zo kunnen kinderen wanneer ze boeken lenen voor thuis stempels verdienen. Bij tien stempels is de kaart vol en mag het kind een cadeautje grabbelen in de door de BoS vrijwilligers aangelegde grabbelton.
 
Ook afgelopen woensdag was er een leuk initiatief. Ize uit de bovenbouw mag zich voorleeskampioen van onze school noemen. Dat wisten we natuurlijk al. En dat ze goed kan voorlezen weten de kinderen  van de OB en de kleuters van de St. Willibrordus inmiddels ook. Ize heeft hier namelijk in de BoS een mooi prentenboek voorgelezen. Dit heeft ze TOP ! gedaan. De kinderen hebben genoten!
Ize dank je wel hiervoor!
 
Verder natuurlijk ook een compliment voor onze vrijwilligers van de BoS. Zij hebben er samen voor gezorgd dat de BoS meer onder de aandacht komt bij iedereen. Petra, Shirley, Danielle en Mireille ( ouder van de Willibrordus) bedankt voor jullie inzet!
 
Open inloop dagen in januari
 
Op 15-17 en 18 januari houden we onze open inloopdagen. Op deze drie dagen kunnen ouders die een school zoeken voor hun kind(eren) tijdens schooltijden vrij binnenlopen. Ze kunnen dan zien hoe wij met de kinderen werken. Verder zullen zij rondgeleid worden door de school. Voor deze open inloopdagen zijn folders gemaakt die begin januari huis aan huis bezorgd zullen worden. Ook liggen er folders in de hal die meegenomen mogen worden om elders uit te delen en/ of te verspreiden.

Gastles in de OB en MB op donderdag 14 december
 
Op donderdag 14 december heeft Danielle Schoonen, de mama van Olivia en Quinten, een gastles verzorgd in de OB en MB. Ze heeft de kinderen meegenomen in het ontwerpen en maken van kerstkaarten. Het was een leerzame middag met mooie kerstkaarten als eindresultaat. Op onze website vindt u hiervan enkele fotoís terug. De wenskaarten zullen onder andere uitgedeeld worden aan de
bewoners van het Wilhelminahuis waar de kinderen van de OB en MB op donderdagmorgen 21 december kerstliedjes zullen zingen.

Bezoek OB en MB aan het Wilhelminahuis
 
Vandaag hebben de kinderen van de OB en de MB een bezoek gebracht aan het Wilhelminahuis. Samen met de bewoners hebben we kerstliedjes gezongen. Ook hebben de kinderen de zelfgemaakte kerstkaarten uitgedeeld aan de bewoners. We voelden ons erg welkom en zowel de bewoners als de kinderen hebben enorm genoten van dit bezoek.
 
 
Nieuwjaarsopening
Op maandag 8 januari open we 2018 met een gezellige openingsviering in onze weeksluitingsruimte. De kinderen gaan om 8.30 uur naar hun eigen groep. Daar starten ze samen de dag en het nieuwe kalender jaar op. Ouders zijn dan van harte welkom in de weeksluitingsruimte om onder het genot van een kopje koffie of thee bij te praten met elkaar.

Verjaardagen in December / Januari
 
Onderbouw
 
Stijn wordt op 10 december 5 jaar
Lynn wordt op 21 december 6 jaar
Julia wordt op 24 december 5 jaar
 
ZoŽ wordt op 3 januari 4 jaar
Sima wordt op 24 januari 5 jaar
 
Middenbouw
 
Klara wordt op 25 januari 7 jaar
 
Bovenbouw
 
Lamek wordt op 14 december 11 jaar
Diesel wordt 16 december 10 jaar
Storm wordt op 17 december 12 jaar
Lindy wordt op 18 december 11 jaar
Marly wordt op 18 december 11 jaar
Arif wordt op 31 december 13 jaar
 
Leanne wordt op 4 januari 13 jaar
Milan wordt op 16 januari 12 jaar
 
Agenda
 
5 december Sinterklaas op school
6 december Alle kinderen vrij!
7 december Koffiekring
7 december Nieuwsbrief 8
11 december MR vergadering
12 december STAKING. School gesloten!
13 december koffiekring
14 december Informatie avond Jenaplanonderwijs voor belangstellenden
21 december Nieuwsbrief 9
21 december koffiekring
22 december Kerstviering iedereen uit om 12.30 uur
25 december tot en met 5 januari kerstvakantie
8 januari Nieuwjaarsopening voor alle ouders 9.00 uur
15-17-18 januari Open inloopdagen
16 januari leerlingenraad
17 januari Vergadering Oudervereniging
18 januari Nieuwsbrief 10
18 januari Koffiekring
 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het heel graag!
 
Hartelijke groet, ook namens het team,
 

Marianne van de Mortel
 
 
Zoeken