18-01-2018 Nieuwsbrief 10

18-01-2018
"Onze nieuwsbrief verschijnt in principe 2 keer per maand. De nieuwsbrief voorziet in inhoudelijke en praktische informatie over de afgelopen en komende periode."
 
 18-01-2018;  Nieuwsbrief 10
 
Inhoud van de Nieuwsbrief.
Algemene informatie
Open inloopdagen
Bezoek aan DMG
Gastles 2 februari
Hulp gevraagd Carnaval
Verjaardagen in januari/ februari
Agenda
KNVB schoolvoetbaltoernooi
Nationale voorleesdagen
Stichting kindervakantiewerk Deurne
 
Algemene informatie
 
Deze week hebben de open inloopdagen plaatsgevonden. Na een goede PR campagne was het nu tijd om hiervan de eerste vruchten te plukken. In deze nieuwsbrief vindt u hierover meer informatie.
 
Natuurlijk zitten ook de kinderen niet stil. De leerlingenraad heeft een programma gemaakt voor onze carnavalsviering, een aantal leden gaat zaterdag mee naar DMG om daar op de radio te vertellen waarom iedereen naar onze school moet komen.
 
De kinderen in de groepen werken hard en de school ziet er weer sfeervol uit.
 
Samen zijn we de Ratelaar!
 
We wensen iedereen veel leesplezier.
 
Team De Ratelaar
 
Open inloop dagen
 
Deze week hebben we de open inloopdagen gehad. Voorafgaand aan deze dagen is er door ouders en kinderen hard gewerkt om er een succes van te maken. Ouders die onze school bezocht hebben zijn daarom naar huis gegaan met een goed gevulde Ratelaar rugzak
( kleurplaat met kleurdoos, uitnodiging voor de gastles op 2 februari met veiligheidsbril, broodtrommel) voor hun kinderen en met een fotolijsthouder -gemaakt door onze kinderen- met hierin een tegoedbon voor een meeloopmoment op onze school.
 
De eerste 4 tegoedbonnen zijn al ingeleverd en de eerste meeloopmomenten staan gepland.
       
   
     
 

We kunnen samen terugkijken op een mooie inloopweek waarin we onze school goed hebben kunnen laten zien.
 
Bezoek aan DMG
 
Op zaterdag 20 januari zijn we live te horen op DMG. Deze radiozender is te vinden op 106.2 FM. Van 16.00 uur tot 17.00 uur zullen Medine, Luuk, Diesel, Storm en Lois vanuit de leerlingenraad en Marianne namens het team onze school promoten door te vertellen hoe we werken en wat onze school de beste school van Deurne en omstreken maakt.  Vertel het voort en stem zaterdag af op DMG!
 
Gastles op 2 februari tijdens de weeksluiting
 
Van proberen kun je leren
 
Dit is het thema van de gastles die op vrijdag 2 februari wordt gegeven door Professor Dokter Ingenieur Thijs J.H. Vlugt tijdens de weeksluiting van 12.00 -12.30 uur.
 
In deze gastles laat professor Vlugt zien wat er mogelijk is in de techniek als je durft te proberen. Grote ontdekkingen beginnen vaak klein en om te kunnen leren moet je durven proberen. Dit geldt voor jong en oud, dus dit college met experimenten is voor iedereen.  Kom dan ook gerust kijken en nodig anderen uit!
 
 
Hulp gevraagd voor de Carnavalsviering
 
Ook dit jaar hebben de kinderen van de leerlingenraad de carnavalsviering bedacht en in elkaar gezet. Het belooft een mooi feest te worden. Om alles goed te laten verlopen hebben we hulp van ouders nodig. We zijn op zoek naar ouders die het leuk vinden om tussen 9.00 en 10.30 uur te helpen in een groep. We zijn met name op zoek naar ouders die kunnen schminken en eventueel de haren van de kinderen in carnavalsstijl te brengen. Mocht u tijd en zin hebben om te komen helpen dan kunt u dit aangeven bij Marianne.
 
Verdere informatie over de carnavalsviering volgt.
  
Verjaardagen in januari / februari
 
Onderbouw
 
Zo wordt op 3 januari 4 jaar
Sima wordt op 24 januari 5 jaar
 
Middenbouw
 
Klara wordt op 25 januari 7 jaar
 
Joffrey wordt op 18 februari 8 jaar
 
Bovenbouw
 
Leanne wordt op 4 januari 13 jaar
Milan wordt op 16 januari 12 jaar
 
Tammy wordt op 19 februari 12 jaar
 
Agenda
 
20 januari 16.00-17.00 uur live bij DMG
24 januari Koffiekring
1 februari Koffiekring
1 februari Nieuwsbrief 11
 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het heel graag!
 
Hartelijke groet, ook namens het team,
 
Marianne van de Mortel
 

 
 
 
 
 
 

 


 
Zoeken