12-10-2017 Nieuwsbrief 4

12-10-2017
"Onze nieuwsbrief verschijnt in principe 2 keer per maand. De nieuwsbrief voorziet in inhoudelijke en praktische informatie over de afgelopen en komende periode."
 
Inhoud van de Nieuwsbrief.

Algemene informatie
Oudergesprekken
Leerlingenraad
Thema koffiekring
Data van het verkeersexamen
Bereikbaarheid via de telefoon
Verjaardagen in oktober
Agenda
Nieuws uit de Bieb
 
12-10-2017; nieuwsbrief 4
 
 
Algemene Informatie
De herfstvakantie staat voor de deur. Vrijdag 13 oktober vieren we samen de herfst met een mooie activiteit. Ook sluiten we dan de Kinderboekenweek af.
 
Na de eerste weken hard werken kunnen de kinderen genieten van een weekje vakantie. We hopen dat er mooie herfstdagen zullen zijn waarop iedereen er lekker op uit kan trekken en mag genieten van de mooie herfstkleuren en paddenstoelen.
 
Een fijne herfstvakantie allemaal!
 
Team De Ratelaar
 
 
Oudergesprekken
 
Woensdag 11 oktober hebben de kinderen een briefje mee naar huis gekregen met informatie over de eerste oudergesprekken van dit schooljaar. Het briefje graag uiterlijk vrijdag 13 oktober ingevuld inleveren bij de leerkracht. Alleen dan kunnen we rekening houden met uw voorkeur. De eerste week na de herfstvakantie ontvangt u een uitnodiging met het tijdstip van het gesprek.
 
 Heeft u geen briefje van uw kind ontvangen, vraag er dan nog een aan de leerkracht.
 
 
Leerlingenraad
 
De nieuwe leerlingenraad is bekend en de eerste bijeenkomst heeft plaats gevonden op dinsdag 3 oktober. Een enthousiaste groep kinderen die er dit jaar weer zin in hebben om samen met ons na te denken over de activiteiten die we doen en meerÖ De kinderen van de leerlingenraad zijn bijv. al aan het nadenken over de invulling van onze carnavalsviering dit jaar. Hierbij is het belangrijk dat de ideeŽn van alle kinderen meegenomen wordt. Daarom is de leerlingenraad bezig met het maken van een ideeŽnbus. Hierin kunnen alle kinderen ideeŽn stoppen.

De leerlingenraad bestaat uit; Medine, Esmť, LoÔs, Luuk, Storm en Diesel.
  
Thema koffiekring
 
In een eerdere nieuwsbrief hebben we verteld dat we dit jaar werken met een ideeŽnbus voor themaís met betrekking tot de koffiekring of een thema avond. De eerste ideeŽn zijn reeds binnen. Daarom zal de eerste koffiekring na de herfstvakantie op woensdag25 oktober als thema hebben; ďboekpromotie en schoolbibliotheek promotenĒ.  In deze thema koffiekring is er ruimte om ideeŽn aan te dragen om onze kinderen te stimuleren boeken te lenen in onze schoolbibliotheek en meer te lezen. Deze ideeŽn worden verzameld. De biebvrijwilligers zullen de ideeŽn bekijken en samen met Marianne opzetten. Natuurlijk is uw hulp hierbij van harte welkom. Heeft u leuke ideeŽn om de schoolbibliotheek te promoten, kom dan naar de koffiekring en deel ze met ons. Kunt u niet bij de koffiekring aanwezig zijn dan kunt u natuurlijk altijd uw idee doorgeven aan Marianne.
 
 
 
Data van het verkeersexamen
 
In de kalender heeft u kunnen lezen dat dit jaar het praktisch verkeersexamen voor groep 7/8 plaats vindt in week 14. Het praktisch verkeersexamen staat in deze week op drie dagen gepland. In de praktijk is dit maar een dag. Dit was echter voor de vakantie nog niet bekend voor onze regio. Zoals het er nu uitziet zal het theoretisch verkeersexamen voor groep 7/8 op donderdag 5 april plaatsvinden. Het praktijkgedeelte vindt dan plaats op donderdag 12 april. We vragen u dit aan te passen in de kalender.
 
Bereikbaarheid via de telefoon
 
De laatste tijd hebben we problemen met onze telefoonverbinding. Hierdoor kan het zijn dat we niet bereikbaar zijn. Het probleem hiervan is helaas nog niet gevonden. Er wordt hard gewerkt aan een goede oplossing. Mocht er iets zijn dan kunt u wanneer u de school niet kunt bereiken een mail sturen naar de leerkracht of naar Marianne. Deze zullen we tot de problemen met de telefoon zijn opgelost regelmatig controleren op nieuwe berichten. We hopen op uw begrip.
 
Verjaardagen in oktober
 
Onderbouw
-
 
Middenbouw
1 oktober wordt Alex 7 jaar
19 oktober wordt Sanah 8 jaar
 
Bovenbouw
-
 
 
 
Agenda
 
3 oktober Leerlingenraad
4 oktober Start kinderboekenweek
4 oktober Koffiekring
5 oktober School dicht in verband met staking
5 oktober Dag van de leerkracht
6 oktober Kampweeksluiting
10 oktober MR vergadering
11 oktober Uitnodiging oudergesprekken mee naar huis
12 oktober Nieuwsbrief 4
12 oktober Koffiekring
13 oktober Herfstviering en afsluiting Kinderboekenweek
16 t/m 20 oktober Herfstvakantie
23 oktober Luizencontrole
25 oktober Koffiekring
25 oktober Ouderraadvergadering
26 oktober Nieuwsbrief 5
31 oktober Oudergesprekken
 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het heel graag!
 
Hartelijke groet, ook namens het team,
 
Marianne van de Mortel
 

 
 
 
 
 
 
 
Zoeken