11-11-2016; nieuwsbrief 6

11-11-2016
Onze nieuwsbrief verschijnt in principe 2 keer per maand. De nieuwsbrief voorziet in inhoudelijke en praktische informatie over de afgelopen en komende periode.
Inhoud van de Nieuwsbrief:
algemene informatie: - Raamschilderingen - Jumbo actie
thema koffiekring & plan van aanpak
ateliers
verjaardagen in november
agenda

 
Algemene informatie
De tijd van feesten en wintergezelligheid is weer aangebroken. Om dat binnen wat extra te benadrukken, zijn wij op zoek naar ouders die ons willen helpen met het beschilderen van de ramen van de weeksluitingsruimte. Dat kan op twee manieren:  Als u zelf heel creatief bent, kan dat met vrije, uit de hand geschilderde verftekeningen aan de binnenkant van het raam.  Als u liever met een voorbeeld werkt, kunnen we aan de buitenkant grote prints op het raam plakken die dan aan de binnenkant kunnen worden nageschilderd!
 
Wij zijn natuurlijk al heel blij met toch wel een redelijke unieke samenwerking tussen u als ouder en ons als school. Dat blijkt ook weer uit de Jumbo actie! Samen is er € 599,84 opgehaald!!! Dank voor jullie boodschappen en vooral ook de hulp met het invoeren van alle bonnetjes!! We laten u uiteraard weten wat wij daarvan voor de kinderen kopen.
 
Juf Lian
Juf Lian is helaas ziek. Zij is wat overbelast en doet een ‘stap op de plaats’. Hoewel dat vooral voor haar en voor de kinderen heel vervelend is, is het gelukkig niks ernstigs. Afgelopen week hebben wij dit als eerste met de ouders van de kinderen van de bovenbouw gecommuniceerd. Juf Susanne Lierop is haar vervanger; en wij zijn heel blij om te merken dat zij een goede klik heeft met de kinderen! Juf Romy gaat een dag extra bij ons werken; zij werkt dan op maandag en dinsdag en juf Susanne komt op woensdag, donderdag, vrijdag. Eergister hebben Marianne en ikzelf een gesprek gehad met Jacqueline Ketelaar (bestuurder van Prodas) om in samenspraak een goede oplossing te zoeken voor de andere taken van juf Lian. Naast wat kleine taken op school, gaat het hier met name om haar taken als intern begeleider. We hebben gekozen voor een constructie die voor de school de meeste rust en continuďteit geeft; dat betekent dat Marianne de IB taken van juf Lian gaat overnemen. Uiteraard worden een aantal van haar werkzaamheden op de Willibrordus dan op een andere manier ingevuld. Wij denken op deze wijze continuďteit en kwaliteit te kunnen garenaderen.
 
Thema koffiekring & plan van aanpak
Helaas is afgelopen donderdag de thema koffiekring niet doorgegaan. Ons excuus hiervoor. We willen deze specifieke thema koffiekring verplaatsten naar 8 december Dit is ook op een donderdag. Het thema voor deze koffiekring is ‘De visie van de Ratelaar’; wij willen graag gebruik maken van uw beleving van de huidige visie en samen met u meedenken naar de gewenste visie in de nabije toekomst. Marianne zal deze Themakring leiden en uiteraard zullen  wij u vooraf iets gedetailleerdere informatie geven. Uw mening is voor ons erg belangrijk!!
 
Deze manier van werken vormt een belangrijke basis van de uitwerking van ons Plan vaan aanpak; alle partijen van de school (de collega’s, de kinderen, u als ouder en de MR) worden betrokken in de uitwerking van dit plan van aanpak! Concreet werk het zo dat wij aan het werken zijn aan de volgende domeinen (wellicht herkent u ze nog vanuit de ouderavond waar ik deze heb gepresenteerd):  Ratelaar visie  Jenaplan & klassenmanagement  De begeleiding van de ontwikkeling van kinderen (cognitief en sociaal emotioneel)  Kwaliteitszorg  Stakeholders  Imago Bij elk van deze domeinen wordt inzet, kennis en mening van alle partijen gevraagd. SAMEN zetten wij de puntjes op de ‘i’ van al het goede dat onze school te bieden heeft! Zoals afgesproken deel ik aan het einde van elk kwartaal (dus in december) onze stappen en ontwikkelingen.
 
ateliers

De ateliers starten komende week; de kinderen en wijs als team hebben er heel veel zin in!
 
 
Verjaardagen in november:

onderbouw: Max werd op 2 november 5 jaar! Koen wordt op 18 november 5 jaar! Ismail wordt op 21 november 5 jaar!
middenbouw:  Jolie wordt op 26 november 6 jaar!
bovenbouw: Gina werd op 1 november 12 jaar! Riz’qi werd op 6 november 12 jaar! Willem wordt op 12 november 12 jaar! Cheyenne wordt op 23 november 12 jaar!
 
Agenda
15 november koffiekring
17 november ateliers
24 november Vergadering ouderraad
24 november  ateliers
29 november koffiekring
29 november Leerlingraad

 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat heel graag!
 
Hartelijke groet, ook namens het team, Jessica van Zuidam

 
Zoeken